Du är här

2018-11-19

Nybyggd gruppbostad för dig med förvärvad hjärnskada öppnar inom kort

Just nu färdigställs en helt ny gruppbostad i det lilla samhället Lillkyrka utanför Enköping. Inom kort startar vi i Olivia omsorg vår verksamhet där.

Lillkyrka gruppbostad  är ett LSS-boende och vänder sig till dig med förvärvad hjärnskada. Här erbjuds du stöd i din vardag och erbjuds att planera och delta i fritidsaktiviteter varje vecka.

Vi lägger stor vikt vid att infria de grundläggande principerna i LSS. Vi beaktar alla dina livsområden och anstränger oss särskilt för att erbjuda dig stöd utifrån vilka behov, styrkor, intressen och drömmar du har.

Fysisk miljö

På Lillkyrka gruppbostad bor du i en egen lägenhet med sovrum, kombinerat kök och vardagsrum, och badrum. Boendet består av sex integrerade lägenheter och ett gemensamt kök och allrum där vi dagligen träffas, umgås, fikar eller äter tillsammans.

Kommunikationer, service och miljö

Lillkyrka är en tätort i Enköpings kommun belägen 13 kilometer från Enköping. Lillkyrka är ett lugnt samhälle med naturen alldeles inpå knuten. Här finns bland annat en aktiv idrottsförening Södra Trögds IK.

Lokalbuss går mellan Lillkyrka och Enköping. I Enköping finns ett stort utbud av kultur och nöjen, idrottsanläggningar och idrottsevenemang, natur och friluftsliv,  parker och badplatser.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap av att arbeta med målgruppen. Deras arbete vilar på en tydlig värdegrund och de har ett tydligt uppdrag.  Medarbetarna vet att de är här för att skapa förutsättningar för bästa livskvalitet för dig som bor på gruppbostaden. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av  omvårdnadsprogrammet, YH-utbildning inom social omsorg. Olivia omsorg erbjuder sina medarbetare ett utbildningspaket samt ombudsnätverk med inriktning mot kvalitet, värdegrund, hälsa.

För att vara berättigad en plats på Lillkyrka gruppbostad måste du ha ett beslut om  insatsen Boende med särskild service enligt LSS 9:9. Detta får du genom din biståndshandläggare på kommunen. För mer information kontakta oss gärna.

Fler nyheter

Olivia Omsorg fortsätter sitt stöd till Giving People
2019-06-25

Olivia Omsorg fortsätter sitt stöd till Giving People

Giving People är en hjälporganisation som arbetar för att förebygga samt motverka ekonomisk utsatthet och barnfattigdom i Sverige. Organisationen vill genom sitt arbete minska sociala klyftor samt påverka samhället genom att belysa och diskutera barnfattigdom. Det är andra året i rad Olivia Omsorg väljer att stödja organisationen i dessa mycket viktiga frågor.

Olivia Omsorg deltar i nationellt arbete för kvalitetssäkring
2019-05-24

Olivia Omsorg deltar i nationellt arbete för kvalitetssäkring

Sedan våren 2017 deltar Mia Deurell, verksamhetsutvecklare på Olivia Omsorg, med arbetet att ta fram en standard för kvalitetssäkring av LSS-verksamhet, med fokus på särskilt boende för vuxna.

- Nu är vi i sluttampen av vårt arbete, till hösten ska vårt förslag ut på remiss och det är väldigt spännande, säger Mia. Jag är mest nöjd med hur väl vi lyckats lyfta fram brukarperspektivet. Den färdiga standarden tror jag kommer bidra till tydligare krav och ansvarsförhållanden, samt att även utvecklingsarbetet kommer underlättas.

2019-04-15

Vägen till arbetslivet med psykisk ohälsa

Den 24 april föreläser Maria Hageman, verksamhetschef på Olivia Omsorg, om hur arbetsgivare kan stötta medarbetare som mår psykiskt dåligt. Maria kommer föreläsa tillsammans med en av sina anställda, Maria Morris Nilsson, som lever med psykisk ohälsa och som är ambassadör och föreläser för (H)järnkoll.

– Vi vill visa att det går att ha ett fungerande arbetsliv även fast man lider av psykisk ohälsa. Maria kommer delge sina erfarenheter och vilka strategier hon har för att hitta balansen mellan privatliv och arbetsliv samt vad hon har behövt av sin chef, kollegor och arbetsplats för att få det att fungera, kommenterar Maria Hageman.